2018. július 7., szombat

Nevünkben a sorsunk - szösszenetregény 5. rész


Mint már korábban megígértem, elhoztam Nektek a Nevünkben a sorsunk következő részét. Mostanában sok dolgom volt cicusokkal, nem csak a sajátommal. Nehéz elképzelni, hogy vajon mit gondolhatnak rólunk, emberekről, egyáltalán gondolnak-e valamit. Habár Lunának valószínűleg két gondolata lehet. Az egyik, hogy mikor kap enni, a másik pedig, hogy mikor megyek ki. Kis aranyom minden nap már a kapuban vár, és hanyatt dobja magát előttem, hogy egy tapodtat se merjek addig lépni, amíg meg nem simogattam legalább egyszer. :)

Mivel befogadott cicus, ezért elgondolkodtam rajta, vajon milyen élete lehet egy kóbor állatnak. Így adott nekem ihletet ez a kis szőrgombóc, aki nélkül már nem is tudnám elképzelni az életet. Annyira megtanított már arra, hogy ha világosodik, akkor bizony kelni kell és reggelizni. Mindegy, hogy éppen hány óra van. :) A nap nem telhet el úgy, hogy ne nyúljunk a másikhoz. (Én simogatom, ő dörgölőzik hozzám.) Este pedig ugyebár pontos időben kell érkeznie a vacsorának. Nem lehet késni! A párom szerint néha már én is egy macskához hasonlítok, ami a viselkedésemet illeti. :D Pedig már kislányként is tudtam hízelegni. Na de elég a szóból, következzék Átok életének újabb szösszenete.

Hangokra lettem figyelmes, bár a fejem még kóválygott. Nem tudtam, hogy hol vagyok, de a megnyugtató simogatást és ütemes lépdelést már nem éreztem. Valamilyen puha dolgon feküdtem, és vakító fény bántotta a szememet. Eleinte nem is tudtam kinyitni, de nem csak a világosság miatt. Nem éreztem elég erőt magamban hozzá. Talán nem is érdekelt. Olyan kényelmes volt csukott szemekkel feküdni, és várni, hogy mi lesz a vége.
A kis emberre gondoltam, és a kedves nagyra, akik annyira hiányoztak nekem. Vajon fogom őket még valaha látni valahol? Bíztam benne, mert nagyon vágytam a kis ember lágy érintésére, és a közelségére. Néha belegondoltam, milyen jó lett volna, ha csak mi vagyunk, a gonosz nagy ember nélkül.
Miközben sóvárogtam, azt éreztem, hogy kezd visszatérni az erő a bensőmben. Az érzéketlenségem múlóban volt és hirtelen szúró fájdalom nyilallt a lábamba. A fény már nem bántotta annyira a szememet, ezért ki tudtam nyitni. Valami kilógott a lábamból, ez okozta a szúró fájdalmat. Ahogy hozzáértem, a kín még nagyobb volt, és feljajdultam.
- Nocsak! - hallottam meg egy idegen, dörmögő hangot. - Hát felébredtünk?
Amikor felnéztem, hirtelenjében nem tudtam, hogy hol vagyok. Valami doboz féleségben feküdhettem, és kockák közül néztem fel az előttem lehajoló emberre. A szőre a feje tetején és az orra alatt fehér volt. A szája szélesre húzódott, amikor ismét hangot adtam a fájdalmamnak.
- Örülök, hogy megmaradtál. Nem sok reményt fűztem hozzá, ellentétben azzal a kislánnyal, aki behozott ide - beszélt hozzám, miközben kinyitotta a kockákat, és óvatosan benyúlt értem.
Ugyan magamnál voltam, de még mindig nem volt elég energiám ahhoz, hogy megmozduljak. Gyengéden vett ki ez a nagy ember, és egy picit sem ért hozzá fájó lábamhoz. Megnyugtatott az érintése, olyan régen érezhettem ezt. Egy nagy és hideg dologra fektetett, ami kemény és kényelmetlen volt. Vissza akartam menni arra a puha dologra, amin feküdtem, mert az sokkal kényelmesebb volt. Sajnos mozdulni sem bírtam.
A nagy ember ilyen-olyan furcsa dolgokkal nyúlt hozzám, ami hol fájt, hol csak kellemetlen volt, vagy éppen nem éreztem semmit. Ezalatt végig nyugtatóan és kedvesen beszélt hozzám ez a fura ember, aki teljesen más volt, mint a kis ember apja. Minden gyötrelem és sajgás ellenére úgy gondoltam, hogy végre biztonságban érezhetem magam. Itt nem fognak bántani, vagy elüldözni. Talán még meg is engedné, hogy maradjak.
- Jól van kislány, úgy látom, hogy épen megmaradsz - mondta végül a fehér szőrű. - Még egy kicsit infúzión hagylak. Később megnézzük, hogy tudsz-e inni valamit, aztán pedig enni is egy kicsikét. Remélem megmarad benned. Meg kell erősödnöd.
A szavainak értelmét nem igazán fogtam fel, mert nem tudtam, hogy mit jelentenek. Csak azt éreztem, hogy igen, ez az ember nem fog elüldözni vagy bántani. Kedvesen fog bánni velem, és ettől megnyugodtam, és valahogy jókedvűnek éreztem magam. Már nem vágyom az álom végére.


Remélem tetszett az újabb szösszenet. Igyekszem a következő részével, hogy ne kelljen olyan sokat várnotok rá. Jó Olvasást Nektek! És az eső ellenére is legyen szép napotok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése