2014. június 18., szerda

Egy kis magánélet 10. - A Volánbusz Zrt. tiszteletére

Csak gratulálni tudok a Volánbusz Zrt. vezetőségének és munkatársainak, akik képesek olyas valakit munkába állítani, mint azt az illetőt, aki 2014. 06.17-én (kedden) a 11.40-es buszt vezette Százhalombatta - Ercsi - Adony - Dunaújváros irányban.

Tisztelettel tanácsolnám a vezetőségnek, hogy legalább évente végeztessen el egy pszichológiai vizsgálatot a sofőrökkel, ugyanis a monotonitás, és egyesek szemtelen, nem elfogadható viselkedése rossz hatással van az ő viselkedésükre is.

Az illetőnek - aki miatt ezeket a sorokat írom - pedig azt tanácsolom, hogy addig, amíg valaki normális hangnemben beszél vele, és egy rossz szót sem ejt ki a száján, addig ugyanazzal a viselkedéssel illesse meg a másikat. Csak azért, mert ő adja a jegyet és ő ül a kormánynál, még nem ruházza fel olyan tulajdonsággal, ami megengedhetné azt a magatartást, amit mutatott egy fiatal lány ellen.

Ha netán hímsoviniszta, akkor ne dolgozzon olyan helyen, ahol bizony sok nővel is találkozhat. Ha pedig esetleg rossz passzban volt, akkor ne másokon vezesse le. Bő másfél órája van vezetni, hogy kiengedje a feszültségét.

Az ilyenre csak azt tudom mondani, hogy nevetségessé, szánalmassá teszi a céget és a kollégáit is, mert ilyenkor őket képviseli. Mélységesen csalódtam, hogy miután mosolyogva - pedig fáradt voltam, korán keltem és elegem volt mindenből! - ilyen viselkedést mutattak irántam. Eddig optimista voltam afelé, hogy egy mosollyal minden nap szebbnek tűnhet, de ez a fickó sikeresen lerombolta az eddigi tapasztalataimat, és kivételesen azt kell mondjam egy ismeretlennek, menjen el orvoshoz és kezeltesse magát, mert ez nem volt tisztességes, amilyen hangot és bánásmódot meg mert engedni magának. És csodálkoznak, hogy a fiatalok nem adják meg a tiszteletet az idősebbnek?

Ne feledjék, hogy a fiatalok csak azt tanulják, amit mutatnak nekik! Tehát a fiatalok viselkedésén előbb úgy változtassanak, hogy az idősebbeket tanítják meg némi tiszteletadásra, mert az, hogy megért egy bizonyos kort, az önmagában még nem tiszteletreméltó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése