2010. március 1., hétfő

Jacobról-->

Eredeti név: Jacob Black
Becenév: Jake
Faj: Ember, majd később vérfarkas
Életkor: 15 év (Twilightban)
16 év (New Moon,Eclipse,Breaking Dawn)
Születési dátum: 1990
Rang: Beta hím (New Moon,Eclipse) Alpha hím (Breaking Dawn)
Család:
Billy Black (apa)
Sarah Black(anya, elhunyt)
Rachel és Rebecca (tesók)
Ephraim Black (dédapa)
Jacob Black Stephenie Meyer által képzelt személy, a Twilight sorozatban. Ő a Quileute törzs egyik tagja. Stephenie Meyer szerint Jacobtól eredetileg azt akarták, hogy egy olyan eszköz legyen, amin keresztül Bella megtudhatná, hogy Edward vámpír. Mindazonáltal, Meyer, az ügynöke, és a szerkesztője mind annyira szerette a karaktert, ezért úgy döntöttek, hogy neki adnak egy nagyobb szerepet a következő könyvben a New Moonban.
Twilight-ban: Jacobnak kicsi szerepe a sorozat első könyvében. Bella apja és az ő apja jó barátok. Jacob legendákat mond el Bellának a Quileute-okról és így Bella rájön hogy Edward vámpír.
New Moon-ban: Edward távozása után Bella depresszióba esik. Bella jobban összebarátkozik Jacobbal és lassan elmúlik a rosszkedve. A barátságuk nagyon erőssé válik, és Jacob-nak ez már nem barátság hanem több,de Bella nem viszonozza Jacob érzéseit. Jacob keresztülmegy az első átalakulásán--->vérfarkassá. A többi farkassal kutatják az erdőt vámpírok után, amikor Bellát meglátják Laurentel és megmentik. Bella egy szikla ugrást követően majdnem megfullad és itt is Jacob menti meg az életét. Bella elmegy Olaszországba megmenteni Edwardot, ezek után Jacob tudomást szerez Bella vágyáról, hogy vámpír akar lenni. Jacob emlékezteti Edwardot a törzse megállapodásáról a Cullen családdal, ami kijelenti, hogy a Cullenek nem haraphatnak meg egyetlen embert sem.
Eclipse-ben: Jacob megpróbálja elhatárolni magát Bellától azáltal, hogy nem válaszol telefonhívásaira és nem találkoznak. De végülis kibékülnek és újra barátok lesznek. Edward jóváhagyásával Bella elkezdi meglátogatni Jacobot egyre gyakrabban. Ezek közül az egyik látogatáson Jacob azt mondja Bellának, hogy ő szerelmes belé,és azt akarja tőle, hogy válassza őt Edward helyett. Bellát váratlanul éri a vallomása és azt mondja neki, hogy csak barátként gondol rá. Jacob erőszakosan megcsókolja Bellát, Bella a nemtetszését egy pofonnal jelzi-->de akkorát ad Jacob-nak hogy eltörik a keze. Jacob,a vérfarkascsapat és a Cullen család egy ideig békét kötnek, hogy le győzzék Viktóriát és azt a sereg vámpírt, akit létrehozott. A csata előtt Jacob meghallja Edwardot és Bellát, ahogy megvitatják az eljegyzésüket és ez nagyon feldühíti őt. Jacob "öngyilkos" akart lenni, de Bella hogy leállítsa, csókot ígért neki-->amit megis kap. Bella végül rájön, hogy Jacobba is szerelmes, de nem annyira, mint Edwardba. Az utószót Jacob szempontjából írják; dühös és megsebezett, Bella döntése miatt hogy vámpír lesz, elfut a farkasalakjában hogy elmeneküljön fájdalma elől.
Breaking Dawn-ban: Jacob egy távollét után visszatér hogy részt vegyen Bella és Edward esküvőjén - bár még mindig láthatóan bánatos, de azt mondja Bellának, hogy legyen boldog. Amikor Bella és Edward visszatérnek a nászútjukról, Jacob megtudja, hogy Bella terhes.Amikor tájékoztatja a farkasfalkát Bella terhességéről, a vezetőjük, Sam azt tervezi hogy meg fogja támadni a Culleneket és meg fogja ölni Bellát és a babát. Jacob, aki érzi, hogy a Cullenek ártatlanok, nem engedelmeskedik Sam parancsának és elkülöníti magát a csoporttól, miközben Alpha farkasként teljesíti a születési előjogát. Hozzá Seth és Leah Clearwater csatlakozik az új csoporthoz, és ők is Bellát akarják megvédeni. Jacob "megtalálja másik felét", Renesmee-t (Bella és Edward lányát). Jacob a Cullen család részévé válik, és megszűnik Edward és közte lévő feszültség.
Jellemzés: Jacobnak vörösbarna bőre, fekete haja és sötét szemei vannak. New Moonban, miután felfedezte, hogy ő egy vérfarkas, levágja a hosszú haját. Később elkezdi növeszteni, mert azt gondolja, hogy Bella sokkal jobban szereti hosszú hajjal. (Eclipse) Minnél hosszabb a haja, annál bozontosabb és hosszúbb lesz a bundája farkasként. Farkasként Jacob bundája ugyanolyan vörösbarna színű mint a bőre. Amióta farkas gyakran visel csak rövidnadrágot vagy farmert, mivel sok ruhát tett tönkre átalakulásaival.
Képességek: Bella Jacobot boldog személyként "írja le",és hogy a körülötte lévő embereket is boldoggá teszi. A testhőmérséklete melegebb, mint az embereké (42.7 °C), ami lehetővé teszik hogy ellenálljon a nagyon hideg időjárásnak. A teste szintén gyorsan gyógyul, telepatikusan tud a vérfarkasfalkával kommunikálni mikor farkasalakban van, és ő testileg erősebb és gyorsabb mint a többiek. A vérfarkasok nem öregednek, ha rendszeresen vérfarkassá válnak, Jacob testileg 25 évesnek felel meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése